Verdens bedste TANKEkur - hvordan bliver du fløjtende ligeglad med, om du tager på i julen!

Vegansk Julesteg

img_4091-1

Sidste år lavede jeg denne her lækre veganske julesteg og det var et kæmpe hit. Den smager virkelig, virkelig godt, og derfor deler jeg den igen i år. Den er også nem at lave og kan nemt holde sig til både første og anden juledag, hvis du er den eneste veganer i familien 🙂

julenoeddepate

SÅDAN GØR DU

  • Start med at sautere selleri, porre, løg, hvidløg og champignons i ca 10 min. i kokosolie. Tilsæt grøntsagsboullion og lad grøntsagerne simre.
  • Hæld nøddemel, kikærtemel (eller puré af kogte kikærter eller hvide bønner), hakket persille og tørret timian i blandingen og smag til med salt og pebber.
  • Lav fløden ved at blende cashewnødder og vand og rør “fløden” i nøddefarsen.
  • Fyld halvdelen af farsen i et ildfast fad. Læg fyldet i midten og smør resten af nøddefarsen over.På billedet nedenfor kan du se hvordan jeg lagde fyldet i midten af stegen.
  • Bag nøddestegen ved 200 grader midt i ovnen i ca. 45 min.

noeddepate5

HOW TO DO IT

  • Saute celery, leek, onion, garlic and champignons for about 10 min. in coconut oil. Add the vegetable stock and let the vegetables simmer.
  • Pour nut flour, chickpea flour (or puree of cooked chickpeas or white beans), chopped parsley, and dried thyme in the mixture and season with salt and pepper.
  • Make the cream by blending cashews and water and stir “the cream” in the mixture.
  • Pour half of the “meat” mixture into a dish (that can go in the oven). Put the stuffing in the center and then the rest of mixture above.
  • Bake it at 200 degrees in the middle of the oven for about 45 min.

img_4112

   

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste TANKEkur - hvordan bliver du fløjtende ligeglad med, om du tager på i julen!