Mine yndlings efterårsting og en Rabatkode til Boozt

Teen, der (måske) kan udrette colits-crohn mirakler  

IMG_9868Nu skal man jo passe på med at snakke om mirakler – særligt når det gælder colitis ulcerosa og morbus crohn, for som de fleste af os efterhånden ved, så findes der (desværre) ingen mirakelkur. Men man har jo lov at håbe! Derfor kastede jeg mig også ud i en hjemmelavet såkaldt mirakel-te, som jeg fortalte om da jeg fik et udbrud i sidste uge.

Nu har jeg kun drukket teen i 4 dage, men jeg lover at der kommer en opfølgning med en mirakel-dom når jeg har prøvet den af i lidt længere tid. Indtil videre nyder jeg den virkelig; den bekommer mig godt, som min mormor ville have sagt. Men om den virker på min sygdom er svært at sige endnu. 

Opskriften har jeg fået fra en bekendt, som er professionel kok med en uddannelse i ernæring og sundhed – og som ovenikøbet vejleder egne klienter med IBD. Så han ved i hvert fald hvad han snakker om! Der er en masse inspiration til sunde opskrifter på hans insta, @mavericksguide. Der er masser af gurkemeje i teen fordi lige præcis det krydderi virker antiinflammatorisk. Fx bliver det brugt som lægemiddel i Indien og andre dele af Asien.

Hvis nogen af jer vil prøve den af samtidig med mig, så kan du se hvordan man laver den lige herunder.

Denne her opskrift er til 1 kop. 

Jeg gangede selv op med 7 og lavede en hel spand på én gang og så varmer jeg en kop op hver dag. Den kan sagtens stå i køleskabet en uges tid.

Mirakel-te

SÅDAN GØR DU 

  • Skær ingefæren i mindre stykker og kog det med vandet i 30 min.
  • Tilsæt gurkemeje, kokosmælk, peber og honning/sirup (alt efter hvor sødt du kan lide det).
  • Husk sort peber – det er med til at ‘aktivere’ alle gurkemejens gode egenskaber.  

 HOW TO DO IT

  • Cut the ginger into smaller pieces and boil it in the water for 30 minutes.
  • Add turmeric, coconut milk, pepper and honey/syrup (depending on how sweet you like it).
  • Don’t forget the black pepper – this ‘activates’ the tumeric.

IMG_9906

   

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine yndlings efterårsting og en Rabatkode til Boozt