Fødselsdagsfest og veganske smagsprøver hos Astrid Och Aporna den 13 Januar

Sundt og naturligt sødemiddel, som er ren guf for dine tarme!

14c917211da8b94dff86b30762c4a2b8-1Jeg anede ikke at der fandtes sødemiddel som samtidig var sundt for tarmene! For mig har det at hygge sig med en lækker småkage eller dessert, altid været forbundet med mavepine og luft i maven. Så da jeg fik en krukke med Yacon Sirup af nissen til jul blev jeg godt nok overrasket. Kan det virkelig være sandt?

Jeg er generelt på vagt både overfor sødemidler og overfor nye “mirakel” midler, som lyder lidt for godt til at være sandt. Min erfaring med sødemidler er også at mange, som har et problemer med indtagelsen af sukker også har problemer med sødemidler eller frugtsukker.

En god regel er at veksle mellem “de gode søde og naturlige sukker erstatninger”, og aldrig overdrive et produkt. Lige gyldigt hvor godt det lyder. På den måde sikre man sig ikke at få for store mængde af én slags, som så senere viser sig at være fandens yngel.

HVAD ER YACONSIRUP?
Yaconsirup er en sirup, der er udvundet af yaconroden, der vokser i Andesbjergene. Hvor de fleste planter lagrer deres kulhydrater som stivelse, lagrer yaconroden sine som FOS (fructo-oligosaccarider), der ikke kan optages i kroppen. Det giver yaconsirup et glykæmisk index på 3, hvilket betyder, at den ikke giver stigning i blodsukkeret.

HVORFOR ER DEN GOD FOR TARMENE?

FOS (fructo-oligiosaccarider) er et såkaldt prebiotika. Prebiotika er det, som de gode bakterier i maven lever af, og på den måde opnår du bedre tarmflora. Der er også nogen der mener at yaconsirup kan hjælpe til et vægttab. Det kan du læse lidt mere om her.

Ja som jeg skriver lyder det næsten for godt til at være sandt!

Men jeg har endnu ikke kunne finde noget negativt om yaconsirup, så det skal da helt sikkert prøves!

Min veninde Sydhavnsmor, som laver en del mad uden sukker anbefaler den også her!

Jeg har selv været ret sygdomsramt hele December og er det stadig, så har ikke selv fået det prøvet i nu. Men del endelig jeres erfaringer i en kommentar.

Tusind tak fordi du læste med 🙂

 

 

 

   

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsfest og veganske smagsprøver hos Astrid Och Aporna den 13 Januar