min uge #05

Ny læderfavorit, med (en smule) bedre samvittighed

_JMS9400Foto af Johanne Stoffersen / Campomaggi bumbag 1500 kr.

Når man – som mig – elsker læder og egentlig er rimelig vegansk (eller i hvert fald prøver på at være det) i sin tankegang, så bliver man altså rigtig glad når man opdager det her mærke! Den her flotte taske er fra det italienske mærke, Campomaggi, designet af Marco Campomaggi.

Der er ikke noget vegansk over det her læder, det er skam fra køer! Det, jeg derimod synes gør mærket sympatisk er, at det har nogle andre bæredygtige elementer i sig. F.eks. er alle hans tasker lavet i hånden ud fra gamle håndværkstraditioner og produktionen beskæftiger hele byen, San Carlo de Cesena, hvor de laves. Derudover bruges der vegetabilske olier i efterbehandlingen, der giver taskerne deres ægte, slidte look.

Jeg tror ikke jeg er den eneste, der føler sig splittet når det gælder bæredygtigthed og mode. Økologi, dyrevelfærd og at mindske co2-aftrykket på planeten er virkelig noget, jeg går meget op i – og efter at dømme på mange af de kommentarer jeg får, er jeg ikke den eneste!

Selvom jeg køber rigtig meget vintage og genbrugstøj, så kan jeg også godt lide at shoppe nyt. Og med tanke på alle mine spekulationer om veganisme og bæredygtighed, som jeg før har øst ud af, så er det vel egentlig super dobbeltmoralsk af mig at købe et par cowboybukser, der kræver flere tusind liter vand i processen?! Så står man der i Superbrugsen med alle sine principper, men når man (jeg) så shopper tøj online dagen efter, så er det virkelig svært at efterleve!

Hvad gør I for at få (lidt) bedre samvittighed på shoppe-fronten? Hvis I da gør noget? Kender I nogle cool steder der sælger pænt, bæredygtigt tøj? Eller tænker I, at den største ændring alligevel skal ske på kostvanerne og så må resten komme bagefter? Det sidste er i hvert fald det jeg, mere eller mindre ubevidst, har tænkt indtil nu. Hvis nu bare alle mennesker holdt meatfree Monday, så kunne man virkelig rykke. Men altså, det er jo også at skyde ansvaret fra sig. Nu tænker jeg, at hvis jeg nu lader være med at slå mig selv oven i hovedet og i stedet gradvist prøver at tage nogle mere bæredygtige valg, så går jeg i hvert fald i den rigtige retning.

En måde at blive mere bæredygtig er jo på sin vis også at investere i god kvalitet frem for brug-og-smid-væk. Campomaggi taskerne følger ikke trends og sæsoner, men er lavet til at holde. Jeg er blevet introduceret til taskerne af Cph. Fashion Lab, som gav mig lov at låne en taske, men mit helt eget eksemplar er helt klart på min ønskeliste (julegrisen i mig tæller under 3 måneder til jul) 🙂

_JMS9179 Foto af Johanne Stoffersen / Campomaggi bumbag 2200 kr.

Her kan du se hvem der forhandler taskerne!

   

4 comments

 • Jannick

  Fanatisme er ikke godt for noget, og forsøger man at gøre alting perfekt, kan det forringe ens livskvalitet betydeligt. Jeg tænker at “mange bække små..” Er vejen frem. Håber at ‘læder’ lavet af annanas og svampe snart kommer til DK så vi får et bedre alternativ.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Gud hvor spændende…. findes det virkelig? Hvor kan man få det nu? Tusind tak for info….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gry

  Wow de er flotte! Og sikke et lækkert koncept! Er de meget dyre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Ja ikke! De er simpelthen så lækre! De ligger i den lidt dyrere ende. Men det er jo ofte sådan det hænger sammen med god kvalitet og mere bæredygtige produkter. Jeg har netop sat priserne på så du kan se dem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

min uge #05