Frakken over dem alle!

Nem chokoladekage af kun fire ingredienser og helt uden mel!

choko

Wow denne her kage smager simpelthen himmelsk og er jo så nem at lave. Den er jo ikke ligefrem sund og det er en værre sukkerbombe men den er til gengæld helt uden mel og dermed også uden gluten. Og så indeholder den kun 4 ingredienser. Hvis du er mere til helt sunde og veganske chokoladekager kan du finde opskriften på en her og her. Denne her chokoladekage har jeg ikke selv fundet på. Jeg har lånt den af dygtige Mikkel Friis-Holm, og da jeg selv lavede den glemte jeg fuldstændig at fotografere den fordi den smagte så godt. Så jeg har også lånt det fine billede. Velbekomme 😉

chokoladekage_uden_mel

SÅDAN GØR DU

  • Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad.
  • Pisk æggene med sukkeret i mindst 5 min. i en anden skål.
  • Vend den smeltede chokoladesmør-masse med æggesukker-massen, og hæld det hele i en springform på ca. 22 cm i diameter beklædt med bagepapir.
  • Dæk springformen omhyggeligt med sølvpapir.
  • Stil springformen op i en større springform eller bradepande, og hæld kogende vand i, så det når halvt op om springformen med chokoladekagen i.
  • Bag i ‘vandbadet’ i ovnen ved 170° (20° mindre hvis varmluft) i ca. 1 time og 15 min.
  • Kagen er færdig, når den har sat sig og ikke klistrer på fingrene, når man rører ved midten af kagen.
  • Afkøl kagen helt inden servering
  • Server med flødeskum og evt. lidt friske hindbær. Kagen holder sig fint på køl i adskillige dage.

HOW TO DO IT

  • Melt chocolate and butter together in a bowl over a water bath.
  • Stir the eggs with the sugar for at least 5 min. in another bowl.
  • Turn the melted chocolate butter mass with egg sugar-mass, and pour it all into a form (22 cm in diameter) , lined with baking paper.
  • Cover the form carefully with tin foil.
  • Put the form into a larger form or roasting pan and pour boiling water so that it reaches halfway up the form with the chocolate in.
  • Bake the ‘bath’ with the cake in, in the oven at 170 ° for about 1 hour and 15 minutes.
  • The cake is done when it has set itself and will not stick to your fingers when you touch the center of the cake.
  • Let the cake cool completely before serving

Det er Mikkel Friis-Holm som står bag foto og opskrift og du kan finde mange flere af hans opskrifter her!

De varmeste hilsner Mia

Følg mig på InstagramFacebookTwitter eller Snapchat under miajexen!

   

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frakken over dem alle!