DET FINESTE STRANDSÆT

MIN ANMELDELSE AF GENNEMBLØDT – EN VIGTIG BOG OM MENSTRUATION

IMG_7363Så fik jeg endelig læst den meget omtalte menstruationsbog “Gennemblødt”!

Bogen, som alle havde en holdning til, endnu inden de havde læst den! Bogen, som fik de fleste til at fare op i det røde felt og endnu flere til at påstå, der ihvertfald ikke var brug for nogen bog om menstruation!

Ironisk nok kunne alle de meget stærke reaktioner netop være et meget tydeligt tegn på, at der er STORT brug for en bog om menstruation. Gad vide om en bog om sæd havde skabt samme forarginger og kæmpe debatter? Og hvorfor er det ikke bare altid godt at blive klogere på et emne?

Selv havde jeg glædet mig, fra første sekund jeg hørte om bogen. Og jeg skal love for at den ikke skuffede mig!

Jeg slugte den ene side efter den anden, og var enormt underholdt og overrasket undervejs. Flere gange måtte jeg grine højlydt eller tage mig forarget til munden. Ej har det virkelig været sådan engang? Ej kan det virkelig passe? Ej er det virkelig sådan nu? Måtte jeg sige til mig selv flere gange. Jeg har sjældent læst en bog så hurtigt.

Der må være mange af dem der kritiserede forfatterne, der bidder tungen af sig selv i dag. Nu hvor bogen er ude og blomstrer med den ene gode anmeldelse efter den anden.

“Gennemblødt” er både en humoristisk og vigtig oplysnings-bog, skrevet ud fra et kulturhistorisk perspektiv. Og efter at have læst den, sidder jeg tilbage med følelsen af, hvor vanvittigt det er at jeg vidste så lidt før.

Efter min mening burde “Gennemblødt” være obligatorisk for alle i folkeskolen fra nu af! Både piger og drenge. Og selvom der også var ting jeg vidste i forvejen, var bogen så underholdende fortalt at jeg strøg igennem den og hele tiden så ting ud fra et nyt perspektiv.

Selve bogen er meget let at læse og virkelig godt skrevet. Så godt og sammenhængende, at man næsten ikke kan forstå, der er to forfattere. Men hvis man skal komme med lidt kritik, så er det måske at bogen en sjælden gang imellem summer lidt meget af feminisme, hvis man kan sige det. Det er tydeligt, at det er kvinder, der har skrevet bogen. De bruger f.eks. aldrig betegnelsen menstruerende kvinder! Både fordi der også findes menstruernede mænd og fordi der i virkeligheden ikke kun findes de 2 køn vi altid bliver præsenteret for, men mindst 35 forskellige køn!!! WOW!!?? Ja den havde du nok, ligesom jeg, ikke tænkt over.

Men den feministiske tone synes jeg er forfriskende og utrolig velbegrundet. For når man læser om menstruationens kulturhistorie, kan man sgu ikke lade være med, at blive en lille boblende feminist. Og lige præcis derfor synes jeg bogen er lige vigtig for alle køn! For den handler mest af alt om kultur. Og heldigvis er den fuld af humor og kan i mine øjne ‘bære’ den feministiske tone.

Bogen har et smukt og lyserødt layout med lyserøde blodpletter. Da jeg først fik bogen i mine hænder, skulle lige til at kritisere bogen, for ikke engang selv at turde vise “rigtigt” blod på forsiden! Men så åbnede jeg den, og opdagede at alle siderne er smurt ind i blod! På en meget diskret og utrolig realistisk måde. Som hvis en menstruerende med indsmurte blodhænder, lige har haft fingrende i den før dig. Og det er vel også det, der er den sande historie. To menstruerende menstruationsnørder med fingrende godt nede i blodet, har skrevet et lille mesterværk af en bog, som i den grad har ændret meget for mig. Helt fra mit forhold til bind og tamponer til hele min opfattelse af det menstruerende menneske. Virkelig god, vigtig og underholdende læsning!

Kan varmt anbefales!

Bogen er skrevet af Maja Nyvang Christensen og Sine Cecilie Laub og kan købes HER!

   

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DET FINESTE STRANDSÆT