Når man får sommerfugle i maven over sit nye forårssæt...haha

Min 33 års fødselsdag, en lækker 3-retters vegansk menu og 3 udvalgte vine fra Hardys

p3122853(Dette indlæg er lavet i samarbejde med Hardys) 

Så blev det sørme min 33 års fødselsdag, og det skulle jeg da lige fejre med en 3 retters fødselsdagsmiddag, sammen med de bedste piger jeg kender.

Jeg eksperimenterer stadig meget med vegetarisk og vegansk mad, så i den seneste tid har jeg prøvet en masse forskellige retter og vine for, at finde frem til den bedste fødselsdagsmenu. En dejlig opgave at sætte sig for haha. Jeg finder jo selv på mine opskrifter, men bliver ofte inspireret af andres opskrifter, som jeg finder på nettet eller i kogebøger.

Jeg er til gengæld ikke særlig god til at vælge vine. Og selvom jeg sjældent drikker alkohol, så er vinens kvalitet til en lækker middag faktisk utrolig vigtig for mig. Vinen skal være i orden, og den skal både passe til maden og til hinanden. For mig er vin en luksus ting, der løfter det hele. På samme måde kan en dårlig vin ødelægge hele oplevelsen af en ellers virkelig lækker middag.

Men jeg føler, det kan være fuldstændig uoverskueligt at vælge hvilken vin, og ofte kommer jeg til at vælge efter hvilken flaske jeg synes er pænest. (hahaha ikke en særlig god strategi og ikke altid lige heldigt)

Derfor har jeg denne gang fået lidt hjælp af Hardys, som har mere end 150 års ekspertise i vinfremstilling – de har hjulpet mig med at vælge 3 vine og ud fra dem har jeg sammensat min (når jeg selv skal sige det) helt perfekte fødselsdagsmenu.

ikke-navngivet-2

Længere nede kan du se billeder fra middagen, opskrifterne på retterne og flere detaljer om vinen. Her er der først lige lidt billeder fra min borddækning

Borddækning

p3122871

(Små pastel farvede forårsbuketter)

p3122850

(Salt og pepperbøsser fra Liberty i London og min mormors gamle suppeterrin )

p3142999

( Hooray Confetti Crackers fra Meri Meri )

p3122832-1

(Gamle stofservietter og min mormors gamle porcelæn “Thomas” fra Bavaria)

p3122954

(Festlige guiarlanter fra Søstrene Grene)

p3142996

(Hele bordet i sin helhed)

Forret

Til forretten havde jeg valgt en blød og frugtig hvidvin med en cremet fersken smag og antydninger af sprød citrus. På flasken stod der, at den passer godt til cremede pastaretter, men da jeg syntes det ville blive for tungt til en forret, valgte jeg istedet at lave en cremet svampesuppe.

p3122827

p3112698p3112703

Cremet Vegansk Svampesuppe

Det skal du bruge:

 • 2 løg
 • 2 stilke selleri
 • 3  fed hvidløg
 • 600 g blandede svampe
 • Lidt frisk Timian
 • En håndfuld persille
 • Olivenolie
 • 3 tsk’er af en god vegansk boullion opløst i 1,5 liter kogende vand
 • 1 Økologisk Soyafløde fra Naturli

Sådan gør du: 

 • Børst svampene rene og hak dem groft – (inden du hakker, så gem håndfuld og steg dem i lidt olie og salt til pynt)
 • Pil, vask og hak løg, hvidløg, selleri, og persille.
 • Varm lidt olie i en gryde og steg løg og hvidløg i et par minutter inden du tilføjer selleri, svampe, persille og timian. Steg til svampene er bløde.
 • Held bouillonen og vandet i og lad det hele koge i mindst 15 min.
 • Smag til med salt og pepper og blend suppen.
 • Steg svampene til pynt i lidt olie og salt.
 • Hæld soyafløden i og lad lige suppen koge op en sidste gang inden du slukker for varmen.
 • Server suppen varm med de ristede svampe på toppen. Evt. også lidt persille. og nyd den med et lækkert glas hvidvin og evt. lidt brød.

p3112697p3112688

Hovedret

Til hovederetten valgte jeg en blød og fyldig rødvin båret på en smag af modne brombær, blommer og solbær med antydninger af vanilje, nelliker og sort pepper. Slet ikke sød men meget tør og det plejer jeg faktisk ikke at vælge. Men fordi jeg vidste jeg nok gerne ville serverer en vegansk Moussaka, som godt kan virke lidt sød syntes jeg det passede perfekt med en tør rødvin.

p3112728p3112743

Vegansk Moussaka

Det skal du bruge:

 • 2 Auberginer
 • 2 Søde kartofler
 • 2 porre
 • 2 fed hvidløg
 • 100 g. svampe
 • 300 g. tomatsauce
 • 1 skvat Hardy’s rødvin
 • 1/2 dl Soyafløde
 • 2 spsk. vegansk smør fra Naturli
 • 3 spsk Boghvedemel
 • Soyamælk
 • lidt revet muskatnød
 • 1 Violife vegansk ost til pizza
 • Olivenolie

Sådan gør du:

 • Forvarm ovnen på 250 grader C. alm. ovn.
 • Vask auberginerne og skær dem derefter i ca 1/2 cm tykke skiver.
 • Læg dem på en bradepande og pensel dem med rigeligt oliven olie og drys med salt & pepper. Gør det på begge sider.
 • Bag dem i ovnen i ca. 15 min til de er gyldne.
 • Skræl kartoflerne. skær dem i skiver og steg dem derefter i olie på en stegepande til de er gyldne. Når de er færdige lægges de på noget køkkenrulle (både auberginer og kartoflerne kan laves i forvejen)
 • “Vegansk Kødsovs”: Rens svampe og hak dem småt. Vask og snit porre og hvidløg småt. Steg det hele i lidt olie til det er mørt. Tilsæt dernæst tomatsaucen og lad det koge lidt. Tilsæt fløden og smag til med rødvin, salt, pepper og evt. andre krydderrier.
 • Vegansk Bechamelsovs : smelt “smørret” i en gryde og tilsæt melet og rør. Rør så hurtigt du kan mens du tilsætter mælken (start med 1 1/2 dl og rør med et piske ris til den begynder at blive tyktflydende. Fjern sovsen fra varmen og tilsæt muskatnød og salt & pepper.
 • læg skiftevis lag af kartofler, auberginer, “kødsovs”, bechamel sovs og revet ost i et ovnfast fad ligesom når man laver lasagne. På toppen laver du et lag af auberginer med lidt bechamel sovs over og resten af osten.
 • Skru ovnen ned til 180 grader C. alm. ovn. retten bages i ca 30 min til den er gylden.

p3112740p3112747p3112755

p3112734

Dessert

Til desserten fik vi den lækreste fyldige og søde dessertvin med en frisk smag af jordbær og citrus. Helt klart min yndlingsvin af de tre vi fik. Men jeg er også en soccer for dessertvine i det hele taget haha. Til den havde jeg lavet de lækreste HELT sunde chokolademouse med kokosflødeskum. Uden tvivl min mest vellykkede opskrift nogensinde. Super lækre og super sunde på en gang. Så stolt af dem hihi.

p3112777p3112797

Vegansk Chokoladmouse 8 stk.

Det skal du bruge :

 • 8 modne avokadoer
 • 2 kokosmælk på køl fra dagen inden (den økologiske, fede fra Irma er bedst)
 • 24 saftige dadler (husk at tage stenene ud)
 • 4 tsk. yacon sirup eller agave sirup
 • 2 tsk. revet citronskal og lidt citronsaft
 • 1-2 dl. kakao (afhænger af hvor mørk du vil have den, prøv dig frem)
 • evt. kokosflager og kakaonips til pynt

Sådan gør du:

 • Fjern sten og skald fra avokadoene og kom dem i en skål.
 • Tilsæt dadler, yaconsirup og kakao og blend det hele med en stavblender.
 • Smag til med revet citromskal og citronsaft.
 • Tag kokosdåserne ud af køleskabet og åben dem forsigtigt. Den fede kokos bør have skilt sig fra kokosvandet. Lirk forsigtigt den fede kokos ud og kom den i en skål. Få så lidt af kokosvandet med som muligt. Pisk den fede kokos med en elpisker til den bliver cremet.
 • Put alt chokoladmoussen i en pose og skær et hul i den ene spids. Mas den ud i 8 små glas og pynt med kokosflødeskum, kokosflager og chokoladenips.
 • Sæt glassene på køl i mindst 4 timer. Kan sagtens laves dagen før.

p3112803p3112796

Tak fordi du læste med.

Håber du kan bruge nogle af mine opskrifter som inspiration. Kan især anbefale både svampesuppen og mest af alt chokolademoussen.

(Dette Indlæg er sponsoreret af ESTD Hardy’s 1853)

Bonus info: Hardys har pt. en kampagne på deres facebookside, hvor du kan vinde premier, hvis du kommer med det bedste match til en udvalgt vin. Hvis du deltager skal du bruge hashtagget #HardysMatch

p3122987

(Mit lille fødseldagsgavebord)

   

7 comments

 • Katrine

  Hejsa skønne opskrifter. Kan man få opskrifter til salaterne og evt brødet. Syntes jeg kan se brød på bordet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Kære Katrine

   Undskyld jeg ikke har svaret – sagen er den at jeg bare fandt på salaterne uden at tænke videre over det. Og jeg fik heller ikke skrevet dem ned. Men her er noget som altid hitter for mig i hvilken som helst salat. Avokado, brøndkarse, ristede mandler (evt. i soya el. tamarin) kan også være ristede sosikekerner. Pinjekerner er også gode men så dyre. Massere a agurk for det elsker jeg. Og ofte putter jeg også rigtig mange krydderurter i en salat. Persille er et kæmpe hit – bradbladet persille – og så rigtig meget af det. Sprøde blancerede Sukkerærter på toppen. Og spinat bruger jeg også meget. Den store salat i den blå skal kan jeg huske jeg brugte massere af bønner og toppede med parmasan (evt. vegansk) hihi det var lidt salat tips fra mig – selvom det blev lidt rodet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • WAUW!!! Smukkeste indlæg jeg længe har set <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gry

  Den det dessert kan jeg ikke vente med at lave, og især med den lækre dessertvin til 😛😛😛
  Hvor kan man købe vinen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Tusind tak fordi du læste med.
   Og jeg kan også love at den dessert er værd at prøve. Man kan købe vinen i de fleste supermarkeder. Men vender lige tilbage hvis jeg høre om et specielt godt sted at købe den.
   Mange hilsner Mia

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Man kan købe vinen i SuperBrugsen, Kvickly og på http://www.mad.coop.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man får sommerfugle i maven over sit nye forårssæt...haha