Udrensende avocado smoothie

Hjælper ananas på colitis, crohn og irritabel tyktarm?

Ananas

Kan ananas hjælpe på min Colitis Ulcerosa? I må meget gerne dele jeres erfaringer ved at skrive en kommentar nedenfor. Jeg har nemlig surfet en del rundt på nettet, og har fundet mange forskellige historier og teorier om den magiske ananas. Samtidig finder jeg også historier, hvor folk beskriver det modsatte! Nemlig at ananas giver dem ondt i maven!?

TEORIEN

Hele ananas teorien bygger på at ananas har nogle særligt gode fordøjelse enzymer og et meget stærkt antiinflammatorisk stof kaldet bromilain. Udover det, er der nogen der påstår at ananas hører til en af verdens sundeste frugter!

MIN HISTORIE

Jeg har endnu ikke selv nok erfaring med frugten, men jeg har dog en oplevelse som var ret vild. Jeg skulle til paris og besøge en veninde. Og som i sikkert kender, kan stressen omkring at skulle rejse, nå et fly og forkert mad, fordi man bare ikke altid har tid og overskud til at lave en sund helse-madpakke, godt udløse et udbrud. Og fordi min rejse endte endnu mere stressende end planlagt fordi min kuffert var væk i Paris’ lufthavn, havde min mave det ikke særlig godt da jeg endelig nåede frem. Jeg gik fuldstændig i panik og så for mig hvordan hele min ferie var ødelagt og hvordan jeg måtte skuffe min veninde som havde glædet sig til jeg kom. I min panik kom jeg i tanke om at jeg havde hørt at ananas kunne hjælpe. Så jeg styrtede ned på markedet og købte i lynende fart en ananas, som jeg i øvrigt kom til at betale 200 kr. for, fordi den åbenbart var særligt biodynamisk og jeg havde så travlt med at komme hjem og op til toilettet igen. Det havde jeg egentlig lovet aldrig at fortælle til nogen… haha aldrig er en ananas blevet solgt så dyrt!

Men det var det værd! Jeg spiste hele ananasen på én gang – jeg var rimelig følelsesløs i munden til sidst. Men til gengæld havde jeg det så meget bedre nogle få timer efter. Og resten af ferien var fin.

Jeg har aldrig fundet ud af, om det var ananasen eller om jeg bare bilder mig selv det ind at det var den. Derfor vil jeg meget gerne høre om jeres erfaringer?

Tusind tak fordi du læste med 🙂

SCROLL DOWN FOR ENGLISH RECAP

ananas2

English recap

Can Pineapple help my ulcerative colitis? Please share your experiences if you have any. On the internet I find many different storries and theories about the magical pineapple.

The main theory is that the pineapple has some particularly good digestive enzymes and a very strong anti-inflammatory drug called bromilain. Beyond that, some people even claims that pineapple is one of the world’s healthiest fruits!

I don’t have enough experience with the fruit myself to come with any conclusion. But I have an experience that was pretty magical. I was going to Paris to visit a friend. And the stress of having to travel, catch a plane, wrong food, because you just do not always have the time and energy to make a healthy lunch to take with you, can trigger an outbreak. And because, my journey ended even more stressful because my suitcase was lost in the airport og Paris, my stomach was very upset when I finally arrived. I completely panicked and remembered that I had heard that pineapples could help. So I hurried down to the market and bought a pineapple. I was in such a hurry that I came to pay 20 pounds, because it apparently was particularly biodynamic, and I was in such a rush, only thinking about getting back home to the toilet. I had actually vowed never to tell someone … haha never have a pineapple been sold that expensive.

But it was worth it! I ate the whole pineapple in one go and I felt so much better after a few hours. And the rest of the holiday was fine. I never found out about if  it really was the pineapple?

Therefore, I would love to hear about your experiences?

Thank you for reading 🙂

 

   

8 comments

 • Birgitte

  Jeg faldt lige over artiklen på din side og håber jeg kan hjælpe med denne forklaring: Bromelain – er et protease enzym, der findes i ananas (særligt i stokken). Bromelain har i flere studier vidst sig virksomt overfor inflammation og smerter. Enzymet ’æder’ så at sige inflammationen. jeg tager det som et kosttilskud (pilleform) og det skal tages imellem måltiderne, da det vil virke som et fordøjelsesenzym, hvis det tages til maden. Når tilskuddet skal målrettes mod inflammation i kroppen er det derfor vigtigt, at det tages imellem måltiderne..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Hej Mia 🙂
  Jeg har desværre ingen erfaring med ananas og autoimmune sygdomme, men jeg ved at ananas er af de mest sprøjtede frugter så det derfor kan være rigtig godt at købe dem øko. Ud over at man selvfølgelig ikke får sprøjtemidler, indeholder de øko jo også mange flere nærringsstoffer, som jeg tænker også må være godt hvis de, i tilfældet, hjælper på maven 🙂
  Jeg er en helt ny følger, så glæder mig til at høre mere 😉
  God sommer!

  Og ps. Nu hvor du har CU, har du da hørt om probiotica fra NDS?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Hej Cæcilie velommen til 🙂
   Ej hvor godt at vide… selvom jeg stort set altid køber økologisk, kan jeg nogen gange tænke at dem hvor man ikke spiser skrællen, er der hvor man kan springe over. Men det samme sagde en til mig om bananer! De er også nogle af de mest sprøjtede…
   Ja jeg har prøvet probiotica. Det er den der drik man drikker ikke? Det hjalp desværre ikke på mig, og jeg tog også meget på af det. Har det hjulpet dig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie

   Ja bananer er nemlig også 🙂
   Det er sådan noget pulver man blander op i vand . Pulveret består af sammenhænge af forskellige mavebakterier alt afhængig af hvad man fejler. Tror næsten ikke det er det du kan have prøvet, for man kan næsten ikke tage på af det. Det er bare bakterier, hvis man kan sige det sådan 🙂 det er helt fantastik til sarte maver. Man tager bare en tsk i vand hver aften. Tror de har det i helsekostforretninger. Det er lidt dyrt, men pengene værd 🙂 klart en anbefaling herfra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Okay ej det har jeg vidst ikke prøvet?
   Hvor spændende… hvor ofte drikker du det så?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie

   Jeg prøver at drikke det hver aften, men det bliver nok bare til et par gange om ugen 😉 specielt hvis jeg har fået for meget af det mad mit hoved rigtig godt kan lide, men min mave ikke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Jeg har godt nok Crohns, men jeg oplever, at for meget ananas giver flere ture på toilettet end ellers. Hvis det er med måde gør det ingen skade. Jeg har en teori om, at det er syren i ananasen, der bliver for meget for mit system. Men jeg ved ikke om det passer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Hej Josefine
   Tusind tak for dit input … ja det er helt utroligt så mange tilbage meldinger der har været af forskellige reaktioner. Nogen hjælper det på og andre ikke. Desværre har folk ikke svaret her men i stedet rundt på de forskellige tråde hvor jeg har delt indlægget. Så det er lidt svært at få et overblik. Men noget tyder på at der ikke rigtig er et svar men at man må prøve sig frem. Det kunne dog være interessant at finde ud af om der er forskel på Colitis og Crohn!
   Varme hilsner Mia og tusind tak fordi du læste med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udrensende avocado smoothie