Mine udsalgs ønsker hos Boozt

EN kronisk sygdom kommer sjældent alene. Velkommen til endnu en… eller?

xzwxhkz2onnodhdcqnh5qxyhbaybql6bxgirfp81htm2esgvje0vxtf5lggi7jf6ru3sb_vo23jszvrkhyw7icuknw_cbwjbjvrrw-vib4a5povhtljbwl8y6shdpv5-mo_wq4rscno8gzg5-geycnjlfl2azfjdxisyjmguca88

(Foto af Cecilie Bach Pedersen)

Ja det lyder lidt pessimistisk. Men det er nu engang sådan, at langt de fleste af os, der lever med en kronisk sygdom, også skal kæmpe med en lang række af følgesygdomme.  Og det absurde er at man vænner sig til det. Ja man vænner sig til konstant at være syg, og derfor kan det også nogen gange være svært at skelne imellem, om det er ens kroniske sygdom, ens følgesygdom eller om man faktisk bare har en helt almindelig influenza som driller.

Og lige præcis derfor har jeg gået rundt med kronisk blærebetændelse i 10 år og bare fundet mig i det.

Det hele startede med en meget meget slem blærebetændelse da jeg jeg var 20 år. Jeg gik på skuespillerskole i England, og boede i et hus uden varme midt om vinteren. Det var så vanvittig koldt og jeg sov bogstavelig talt med alt mit tøj på for at holde varmen. Det var kun meningen, jeg skulle bo i huset i et par måneder, så jeg tænkte den klare jeg da lige. Men desværre blev jeg så alvorligt syg med blærebetændelse, at jeg havnede på hospitalet. Og jeg var så syg, at min urinprøve fuldstændig lignede en blodprøve. Siden den dag har jeg haft den ene blærebetændelse efter den anden.

Og jeg kan lige uddybe, hvis du skulle være så heldig aldrig at have prøvet det, at blærebetændelse er intet mindre end ULIDELIGT!

Men efter en del år og oceaner af antibiotika (som iøvrigt smadre ens mave fuldstændig! Især når man i forvejen har CU) fandt jeg en metode så jeg kunne holde det nede, holde det ud, og leve med det.

Metoden gik ud på at jeg hver eneste dag tog tranebærpiller, drak en masse vand og vred mig grundigt på toilettet hver gang jeg tissede. Det sidste for at sikre mig at blæren var helt tom. Ud over det holdt jeg mig fra sukker og alkohol generelt. Og skete det at jeg faldt i og alligevel kom til at nyde en drink eller en sodavand, så havde jeg homøopatiske dråber, som redede mig når symptomerne trådte til. Ofte allerede få minutter efter.

Sådan har jeg levet i mange år. Men for nylig, mens jeg var i Budapest, ville skæbnen mig det, at en pludselig blærebetændelse overraskede mig. Jeg havde glemt mine magiske homøopatiske dråber (som i øvrigt hedder Cantharon) og da symptomerne tog hurtigt til måtte jeg ringe efter en natlæge og starte akut på antibiotika.

Problemet denne gang var bare at min blærebetændelse ikke gik væk. Så da jeg kom hjem fra Budapest halvanden uge efter, og sad grædefærdig oppe hos min egen læge, fik jeg et chock da min urinprøve intet viste.

Heldigvis har jeg en fantastisk læge (har været igennem en del dårlige) som virkelig tager mig alvorligt.

Hun udskrev endnu en omgang antibiotika og valgte at sende min urinprøve til dyrkning for at undersøge den nærmere.

Og heldigvis for det! For allerde næste dag fik jeg beskeden om, at jeg er blevet henvist til hospitalet for videre urædning, fordi de har fundet nogle bakterier i min urin som åbenbart er resistente overfor antibiotika!

Min egen teori er at jeg højst sandsynligt har haft de bakterier i mange mange år!

Der er ventetid til hospitalet, så nu går jeg og venter på at få plads. Jeg har allerede ventet i mere end tre uger og der kan gå op til to måneder.

Til gengæld er jeg meget optimistisk, fordi der er fundet noget konkret, og højst sanssynligt er der også mulighed for helbredelse.

Jeg er også startet op med et alternativt forløb hos Charlotte Bech (Charlotte er både uddannet vestlig og ayurvedisk læge)

Jeg skal nok fortælle jer om forløbet og alt hvad jeg gør herinde!

Jeg er simpelthen så motiveret og glæder mig til at mærke resultater.

Alle gode råd i forhold til blærebetændelse er meget meget velkommen!

Og til alle jer som læser med, og som også er kronisk syge, husk at bliv ved med at gå til lægen, når noget ikke er som det skal være. Man kan godt blive lidt for god til bare at holde ud ❤

Tusind tak fordi du læste med 🙂

 

 

 

 

   

12 comments

 • Katrine

  Jeg har selv døjet med blærebetændelse. Man kan få nogle piller hos matas som skulle styrke slimhinderne (kan ikke huske hvad de hedder) og urtepensil.. Måske det kunne hjælpe. Har hørt tranebær er en ren skrøne – det har tydeligvis heller ikke hjulpet dig ret meget..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Kære Katrine

   Mange tak fordi du læser med og tak for dine gode råd.
   Hvis du kommer i tanke om havd de hedder må du meget gerne skrive det 🙂
   Tranebær har faktisk hvulpet mig en hel del rigtig mange gange. Så jeg tror ikke de er en skrøne.
   Men man skal huske at vælge den saft uden sukker selvfølgelig 🙂

   varme hilsner Mia

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Sidste vinter var jeg sindssyg træt hele vinteren – jeg hang slet ikke sammen.. Men jeg er også kronisk syg, og tænkte det nok bare var følge at sygdommen.. I februar var min mand tæt på at søge skilsmisse ( næsten 😋) og jeg tog til læge.. Blodprøven viste infektion og nogle mærkelige skæve blodtal.. Jeg fik en antibiotika kur og efter et par mdr var mine tal næsten inden for normal værdierne.. Så jeg skal minde mig selv om at drible til læge..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Kære Michelle

   Tak fordi du læser med og deler din egen historie.
   Så godt at du kom op til den læge. Og godt vi nogen gange har nogen omkring os der kan minde os om det.

   Verme hilsner Mia

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har fået konstateret mannan bindene lektinmangel som også er en autoimmun kronisk sygdom ligesom min crohns sygdom. Jeg led simpelthen så meget af blærebetændelse, får det i snit min. En gang årligt og havde det første gang da jeg var 3. Mdr. Og avs det gør ondt. MBL som det forkortes, påvirker desuden risikoen for at abortere, hvilket har haft særlig indflydelse på mit fertilitetsforløb. Ved ikke om der er en sammenhæng, men vil bare give dig ret – at JA en kronisk sygdom kommer sjældent alene :/ kærlig og krammere herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Kære Trine

   Tak fordi du deler… det er meget interessant at høre for mig. Måske kan det være det er det jeg også har.
   Ved du om det er ofte at den sygdom “hænger sammen” med Crohn og Colitis?
   Hvordan fandt du ud af du havde det?

   Varme hilsner Mia

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej det lyder ikke særlig behageligt med blærebetændelse, det er aldrig sjovt at have

  Jeg har selv en kronisk sygdom og kender godt det der med at hvis man ikke fejler det ene så fejler man det andet, der er næsten altid et eller andet, jeg har det dog lidt svært ved at gå til lægen da jeg har fået en ny læge jeg ikke er så glad for, fordi min gamle læge som jeg altid har haft gik på pension

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Kære Rikke

   Tusind tak fordi du læser med og deler dine egne erfaringer.

   JA det er nemlig lige præcis det… der er nemlig altid et eller andet.

   Du må love mig at du overvejer at få en anden læge. Det koster kun 500kr. at skifte læge. Med mindre man flytter, så er det selvfølgelig gratis.

   Men det betyder jo ALT at man er glad for sin læge og det er så vigtigt at man føler sig tryg, forstået og taget alvorligt.

   Varme hilsner Mia

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monique

  Hej Mia 🙂
  Jeg fik CU i nov’15, og har heldigvis kun haft et enkelt udbrud. Jeg har dog altid døjet med blærebetændelser, jamen så længe jeg kan huske tilbage (er 24 år). Mine forældre har altid gjort hvad de kunne, skiftet badedragt når vi havde badet på stranden som små, pakket mig i uldundertøj om vinteren osv. Men jeg ved ikke hvad det er der gør at de kommer igen og igen. Og man må sige det jo bare er helt ulideligt. En enkelt gang satte det sig som nyrebækkenbetændelse og endte med indlæggelse i en uge, netop fordi jeg ikke reagerede på antibiotikaen de første par dage. Det viste sig så at jeg også var resistent overfor noget.
  Jeg afventer på udredning på gynækologisk nu, fordi det er så stort et problem for mig. Skal gerne vende tilbage når jeg ved mere.
  Jeg håber du kan slippe af med det sindsygt irriterende problem 😊🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   Kære Monique

   Tusind tak fordi du deler… hold da op. Helt tilbage til da du var barn 🙁
   Jeg har fået rigtig mange henvendelser idag fra andre med CU som lider af blærebetændelser… der må da være en sammenhæng så!
   Jeg har selv haft det på fornemmelsen men er godt nok blevet bekræftiget i det idag…

   Rigtig meget held og lykke til dig også <3

   Venlig Hilsen

   Mia

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gustavo Woltmann

  Gud, hvor må det være irriterende at lide af det. Jeg håber, det snart bliver bedre for dig.

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mimomimo

   haha ja det er faktisk det helt rigtige ord… det er meget meget irriterende 🙂
   Nu håber jeg at jeg kommer til bunds i det.
   Tusind tak fordi du læser med 🙂
   varme hilsner
   Mia

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine udsalgs ønsker hos Boozt